zaterdag 29 november 2008

Lagotto winterwandeling

Vorige zondag was het zover ... eindelijk ... een Lagotto wandeling.
Marc Wouters van de 'Di Sole e Terra' kennel had een kleine reunie georganiseerd en daar keek Bo al heel lang naar uit. alle factoren om een prettige namiddag door te brengen waren aanwezig:

- heel veel honden en meer in't bijzonder Lagotto's
- nestgenootjes van Gorki, kan ze eidelijk eens zonder schroom vergelijken ;-)
- winterse taferelen
- and last but not least een ijzig koude maar prachtige wandeling



Er werd voor 'De Kluisberg' gekozen dit was een min of meer centraal punt voor iedereen.



De Kluisberg is een heuvel in de Vlaamse Ardennen, op de grens van Vlaanderen en Wallonië. De Kluisberg is 141 meter hoog en is een omvangrijk natuur- en recreatiegebied. Op de top van de berg ligt een in onbruik geraakte uitkijktoren. De toren zou tijdens de godsdiensttwisten gedurende de 16e eeuw gediend hebben als schuilplaats voor de Bosgeuzen.

Volgens Bo ware al de hondjes SUPER lief, allerschattigst, heel goed opgevoed en heel mooi maar er kon er maar eentje de mooiste en de liefste zijn, en tja ... wie zou dat volgens haar zijn geweest ?!





dinsdag 25 november 2008

Verplicht liggen (2)


Tja de meesten onder jullie weten ondertussen dat mijn verplicht liggen toch nog een staartje heeft gekregen...

Vorige dinsdag was de pijn écht niet meer te houden en ben ik spoed naar de spoed gegaan. Na onderzoek en een scan hebben ze daar beslist dat ik een ingreep moest ondergaan naar aanleiding van een distale hernia -diegene die nieuwschierig zijn naar de klinische info kunnen op de link klikken- ik kan jullie wel verzekeren dat het een pijnlijk iets is.

Uiteindelijk werd de ingreep donderdagnamiddag uitgevoerd en ben ik ondertussen al terug thuis.... nog steeds liggend maar nu wel zonder pijn en daar ben ik best content mee. Ale de rest komt met de nodige rust, verzorging en begeleiding wel weer goe ;-)

donderdag 13 november 2008

Verplicht liggen

Een flinke zenuw heeft beslist om zich effe tussen 2 rugwervels te nestelen.
Ik zit/lig/sta op allerlei manieren om de druk tot een minimum te herleiden en kom tot de vaststellling dat een mens meer van hele kleine dingen kan genieten als de rest van het lichaam effe in staking is.

een megaknuffel:



de capriolen van een gekke hond:



een dochter die zomaar de herfstblaadjes gaat samenharken!



Een 'home-made' megasuperlief kaboutertje:


zondag 2 november 2008

Halloween




Dit was ik al bijna vergeten te noteren en dat terwijl deze blog juist dient om niet te vergeten ;-)

De laastste vrijdag voor de herfstvakantie is er traditioneel een Halloweenfeestje op school. De kinderen mogen verkleed naar school komen, er is muziek, snoepjes, en een verkiezing. Om een of andere reden heeft de directie dit jaar beslist Halloween niet meer te vieren daar het zou gaan om een 'Amerikaans' feest en geen Europees?! ... who the f*ck cares?!

Moest ze nu nog een keer moeite gedaan hebben om dit te checken zou ik er al veel minder moeite mee hebben. Door haar weigering ben ik het dan maar zelf effe gaan opzoeken/surfen zodat ik de kinderen uit kon leggen waarom, wat blijkt: dit is absoluut geen 'typisch' Amerikaans feest, maar van oorsprong een Keltisch feest écht wel de moeite om een keer op deze link te klikken, een klein stukje hieruit:

"Kostumen en het uitdelen van lekkernijen waren een traditioneel onderdeel van de Keltische viering. En hoewel Samhain begon als een strikt Keltisch festival, is het waarschijnlijk dat aspecten van de Romeinse religie in deze viering werden opgenomen gedurende de vier eeuwen van Romeinse heerschappij in Brittannië (43-410 na Christus). Pomona was bijvoorbeeld de Romeinse godin van de fruitbomen en hoven. Haar symbool was een appel. Sommige geleerden geloven dat dit zou kunnen verklaren hoe gesuikerde appels en het 'appelhappen' een onderdeel van Halloween (zoals Samhain later werd genoemd) werden."

Als de Kelten zich mochten verkleden en snoepgoed nuttigen, waarom onze kinderen niet? - Dit komt zéker als volgend item op de vergadering van het oudercontact (.. machtsmisbruik naar kinderen toe ... daar steiger ik van!)

Met de belofte dat ze thuis Halloween mochten vieren en samen met vriendjes de stoepen afschuimen naar snoep en griezels waren ze toch een beetje getroost.