vrijdag 22 augustus 2008

Bijna


Bijna weer school, 'k zou het niet mogen zeggen maar ik kijk er heel erg naar uit.

Ik heb er van genoten, écht waar,elke seconde, maar toch ... weer effe tijd voor mezelf kunnen maken, daar kijk ik ook naar uit.

De spanning is al aan't stijgen:
  • passen de turnpantoffeltjes nog (natuurlijk niet)
  • hoe zit het met de turnshirts, zijn ze hier nog niet uitgegroeid (ja dus ...)
  • zijn de badpakken & zwemshorts nog ok (neen dus)
  • wanneer herbeginnen de andere activiteiten en hoe laten we alles (toneel, ballet, muziek, accordeon) als een puzzeltje in elkaar vallen
enz..enz..

't zal weer hectisch worden de eerste weken, en met dat gegeven in het achterhoofd ga ik dubbel genieten van mijn 3 monstertjes in huis, om ze de week daarna vol enthousiasme naar school te brengen ;-)

zondag 17 augustus 2008

15 augustus

15 augustus is voor mij een moeilijke dag, dit is de verjaardag van onze papa die er niet meer is. We maken gebruik van die dag om iets leuks te doen, iets waar mijn gedachten niet te veel stil kunnen blijven staat bij ... wat als ..
Dus we besloten naar Brussel te gaan en daar ne keer defig 'den toerist' uit te hangen. Er komen jaarlijks zoveel duizenden en duizenden toeristen naar Brussel maar weinig Belgen kunnen Brussel zien door deze toeristische bril en dat is toch wel ne keer heel leuk.
Tweejaarlijks is er op de grote markt in Brussel een E N O R M bloementapijt van Begonia's te zien, écht wel de moeite waard, dus wij met z'n allen er naartoe (behalve Arno die was met Nemo naar Pukkelpop). Goed georganisserd en perfect voorbereid zoals steeds hadden we natuurlijk ons fotoapparaat vergeten, gelukkig bestaat er zoiets als de GSM maar dit is eigenlijk toch maar behelpen hoor. Om mooie foto's te zien van dit evenement moeten jullie op deze 'link' klikken.
De grote markt:


Het tapijt dat nu op de markt ligt:

en dan ... je kan moeilijk naar de grote markt gaan zonder effe langs te gaan bij 'manneken pis' hét boegbeeld van Brussel, je kan van ver zien waar hij staat enkel en alleen door de massa toeristen met hun camera's ... maar het moet gezegd: hij is zooo schattig.
Om het geheel waardig af te sluiten zijn we dan nog een pannekoek gaan eten bij 'La maison des Crêpes' :

Toen we terug naar huis reden zijn we nog effe langs 'Brussel Foor' gereden, ze waren onder de indruk, ze wisten niet dat een kermis zooo grooot kon zijn.

zaterdag 16 augustus 2008

code: 063584

code: 063584, dit staat vanaf nu voor Arthur, inderdaad Vera is verdwenen maar Arthur is gekomen.
We gingen voor een kip, dat stond vast, we hebben op internet gezocht, op de boerenmarkten, daar wisten ze ons te vertellen dat een kip verkopen op openbare plaatsten bij wet verboden is en dit wegens de veiligheidsmaatregelen die gelden in verband met de vogelgriep, tja .... daar is natuurlijk niet veel tegen te beginnen.
Een marktkramer kon ons vertellen dat we bij 'Georgette' wel nog een legkip konden vinden maar dan wel eentje die 'uitgelegd' was wat nu toch ook niet de bedoeling was.
Uiteindelijk zijn we naar Aveve gegaan, daar zouden wel een legkippetje vinden, maar nee hoor, geen kippen. Bij Aveve verkopen ze wel neerhofdieren ... dus ook konijntjes ;-) ... zat er daar toch wel niet zo'n lief schattig hangoor-dwergkonijntje (mondvol hé) wit-grijs-bruin, enfin te mooi om in dat glazen kooitje te laten zitten. Dus, ja, mijn moederhartje smolt en nu hebben we dus in plaats van een Vera die eitjes legt nen Arthur die worteltjes fret.
Meet & greet:



donderdag 14 augustus 2008

Bivak

Maandagavond zijn ze thuisgekomen, en alle 3 vonden ze het kamp:




super mega cool



gezellig, toffe sfeer



lekker eten, fijne vriendjes, originele activiteiten



en alle 3 gaan ze volgend jaar weer terug mee ;-)
... en dat vinden wij super OK ;-)

maandag 11 augustus 2008

Terwijl de mannelijke helft van ons gezin zich vermaakt op chirokamp waren wij met z'n tweetjes thuis. Er stond vanalles op het programma, shoppen, poetsen, filmpje en als kers op de taart samen bij tante Griet een week-endje aan zee.

Het was heel leuk en vooral heel rustig ondanks ons druk programma.

Vooral dat weekendje aan zee was mooi meegenomen, lange strandwandelingen, fietsen naar de vismijn in Oostende, onze vondsten oppeuzelen op een super terrasje aan het strand en om de avond af te sluiten nog naar een typisch kaffeetje voor een hapje en een drankje.Meer moet dat écht niet zijn ;-)











en Gorki ... die is ginder smoorverliefd geworden op Zyra, geen seconde verloor hij haar uit het oog:



dinsdag 5 augustus 2008

In memorium



Dit stukje speciaal voor 'ons' Vera.

Vera is onze kip, een heel speciale kip - kan ook niet anders ten huize Demullier.

Ze is bij ons mee gekomen als 'souvenier' van het vorig chirokamp.

Ze kon veel: eitjes leggen, schommelen, 2x in de handen klappen = kakkelen. Ze mocht ook regelmatig los in de tuin lopen, scharrelen en met Gorki spelen.

Als Gorki begon te blaffen ging zij er dapper naast staan kakkelen - kwestie van eventuele inbrekers deftig af te schrikken ;-)

Als we zeiden 'KOT IN' ging ze rechtstreeks naar haar hokje, er zijn niet veel kippen die haar dit zouden nadoen.

Wat ze absoluut het best kon was uitbreken - de meester Houdini himself kan hier een poepje aan ruiken.

Net voor onze vakantie naar Oostenrijk was ze verdwenen: grote paniek. Samen met de buurjongens hebben onze kinderen een zoekactie gestart. Ze vonden ze uiteindelijk terug in de achtertuin van een van onze buren. Deze wou Vera eerst niet meer teruggeven ze vonden haar een 'zeer speciale kip' (achteraf bleek dat ze zelf al groentjes gekocht had om haar te prepareren!).

Om niet nogmaals in deze situatie terecht te komen hadden we haar kot tot een heus fort verbouwd.

Dit leek op het eerste zicht wel te helpen.

Tijdens onze vakantie in Oostenrijk belden de buren ons - paniek - Vera was verdwenen, ze hebben dan weer maar eens zoekactie gestart en ja hoor: teruggevonden ... oef.

Vrijdag vertrokken we voor een weekendje koken op chirokamp.

Bij onze terugkeer was ze weer maar eens verdwenen, niet zonder ons eerst haar eitjes achter te laten. Jullie raden het al - alle zoekacties tevergeefs - geen Vera meer te vinden.

We kunnen alleen maar hopen dat ze ergens is terecht gekomen waar ze net zoveel kip kan zijn als bij ons.

Wij gaan binnenkort op zoek naar een nieuwe kip - wie er nog zo eentje weet zitten .. geef ons maar gerust een seintje.