zondag 15 juni 2008

Sissi


Sissi kwam logeren dit week-end, E I N D E L I J K !!

Axel keek er al een heel trimester naar uit, maar het kwam er maar niet van, elke vrijdag weer dat een sip gezichtje... 't leven van een 9-jarige verloopt niet altijd over rozen.

Sissi is de klasknuffel van 3B en deze 'mag' van meester gaan logeren bij het kindje die de meeste bonuspunten heeft verdiend tijdens de voorbije schoolweek.

Het systeem werkt zo: je kan deze bonuspunten verdienen met goed gedrag, beleefd, goed op tijd enz,enz... allemaal geen probleem voor Axel, maar deze punten kunnen ook afgenomen worden bij verkeerd gedrag en daar zit nu juist het probleem.

Axel vertoont geen slecht gedrag hoor - zeker niet - maar hij is wel de perfecte combinatie van een sloddervos, vergeetkous en een verstrooide professor, tja .. en dan wordt het natuurlijk héél moeilijk om die zuur verdiende bonuspuntjes te behouden.

Elke maandag begint ons ventje weer vol goede moed: deze vrijdag moet en zal Sissi mee naar huis komen. Met mama's hulp zetten we weer eens de schooltas helemaal in orde, kijken we de pennenzak na, proberen we de verkreukte blaadjes terug iets gladder te krijgen en plakken we de gescheurde taken terug aan elkaar.

Maar op een maandag lijkt vrijdag toch nog zo ver en dus heeft hij veel meer interesse in spelen dan in leren, op dinsdag begint hij zich opnieuw zorgen te maken en probeert hij zich te herpakken, op woensdag ziet hij het weer helemaal zitten (een half dagje school, begrijp je?), op donderdag is hij de moed weer helemaal verloren en begint hij stillaan te panikeren dat het hem niet gaat lukken, en vrijdag tja .... na het weekend beginnen we weer van voorafaan, tot deze vrijdag:

Sissi kwam - eindelijk - logeren.

Samen met Sissi komt ook het dagboek mee daar moet hij dan alle avonturen in noteren die hij dit week-end met Sissi heeft beleeft, en dat zijn er heel wat want Sissi hangt voordurend rond zijn nek en deelt mee in alles wat hij doet.

Hij was superblij en ik was supertrots dat het hem eindelijk is gelukt met 11 bonuspunten!

Geen opmerkingen: