zondag 22 juni 2008

Ballet

Lorane en Bo hebben keihard gewerkt aan hun optreden voor ballet. Ze mochten van de Juf zelf hun muziek kiezen en daar dan een choreografie op uitwerken. Ze kozen voor 'Marche de Radetzky' een redelijk uptempo nummer.

Het is hun heel aardig gelukt. 't was schitterend... alleen mijn talent als filmer is nog niet écht optimaal ;-) ... het weze mij vergeven dit was dan ook de allereerste keer.

't is natuurlijk geen excuus maar door de donkere zaal en het fel verlichte podium zie je enkel 2 witte figuurtjes dansen, het wit figuurtje links in beeld = Bo. Maar je kan genoeg zien om een algemeen beeld van hun dansje te krijgen. Ook hun kostuumpje was wit met een wit lint vol glitters om hun heen. De juf wou een sfeer van Schotse Highlands weergeven, dit is haar niet gelukt, ze waren veel te schattig om door te kunnen gaan als schotse jonkvrouwen.

Kijk maar mee:

zaterdag 21 juni 2008

Feestjes


De blokperiode is over, examen gedaan en dit moet natuurlijk gevierd worden.
Ze hebben elk hun eigen visie hierover:

Arno die heeft met - hij wist nog niet precies met hoeveel, is dat belangrijk?? - vrienden een namiddag, avond, nachtje en ochtend bij ons thuis gepland om samen te voetballen, gamen, kortweg 24h lang alleen maar fun!

Het is hun behoorlijk gelukt, na school zijn ze heel de namiddag samen gaan voetballen - toen waren ze nog met negen, daarna zijn ze gaan spelen in het bos, toen ze thuis kwamen was het tijd om te playstation-en, toen waren ze nog met acht. Ik had pizza voor iedereen voorzien zodat ze zelf hun plan konden trekken, en toen waren ze nog met zeven.
Zoveel vond ik er dus deze morgen op de grond tussen allerlei matrassen in mijn living ;-)

Bo die zou samen met haar vriendinnentjes (11!) een fuifje houden om het begin van de vakantie in te zetten. En dat die meiden kunnen feesten wisten we al langer! Rond acht liet ze me weten dat ze bezig waren met een grootst opgezette modeshow, ze moest proberen met de bagage die ze meehadden - 1 nachtje slapen?! - allerlei gekke thema's uit te werken, zo te horen hadden ze weer ontzettende lol. Tegen middernacht kreeg ik een slaapwel SMSje - lang leve de GSM!

Axel - die toch maar liever al die drukte ontvlucht, had het zo geregeld dat hij kon gaan 'schuilen' bij zijn beste vriend. Ze hadden ook al wildste plannen, ze zouden samen eerst goocheltrucjes uitproberen en dan daarna kijken naar een oude James Bond film, hij keek er ontzettend naar uit!

En dan waren we nog met 2 :-) en we hebben van de gelegenheid gebruik om een avondje vrij te nemen van al dat jong geweld en hun gewoon hun ding te laten doen.

Het moet gezegd: het was fun, voor elk van ons.

maandag 16 juni 2008

Kaasfondue

Op zaterdag mogen de kinderen kiezen wat we eten, voorwaarde is wel dat er voor mij niet te veel werk aan verbonden mag zijn.
Over 't algemeen zijn hun keuzes zeer redelijk, maar zaterdag wilden ze zooo graaag kaasfondue.

Dus kaasfondue werd het, zo moeilijk en ingewikkeld kon dat niet zijn, toch? Gewoon effe naar de kaaswinkel, de gepaste kazen bestellen, fondue-stelletje huren, de kazen smelten en klaar is kees
Neen dus .. een raclette-stel konden ze me geven maar een fondue-stelletje? - daar konden ze me niet aan helpen.

Maar ja, beloofd is beloofd, ik zou wel een oplossing bedenken.

Eenmaal thuis met al de nodige boodschappen blijkt dat we écht niets in huis hebben dat ook maar enigszins kon doorgaan voor een fonduestelletje ;-(

Dan maar op goed geluk effe naar oma bellen ... en ja hoor ze had zelfs 2 stelletjes!

Dus Arno de fiets op om deze op te halen bij oma. Hij kwam thuis met een 'smile' tot achter zijn oren en wist ons te vertellen dat hij misschien toch niet zo'n goed voor ons nieuws had ... hij had de stelletjes inderdaad mee - tot daar geen probleem - maar we mogen ze houden, hij was niet overtuigd dat we daar blij mee zouden zijn als we ze eenmaal hadden gezien.

Het moet gezegd, ze zijn hilarisch ... we hebben gewoon zitten gieren ... dondergroene keramische pottekes met madeliefjes erop ... ze zijn - denk ik - echt wel uniek in zijn soort en dan nog 2 stuks! Op de koop toe staan ze op gietijzerenonderstelletjes met fantasierijke krulletjes.




Ik denk dat oma deze een 20-tal jaar geleden voor laaste keer heeft gebruikt, er was heel wat poetswerk nodig om dit terug geschikt te maken om voedsel in te verwerken.


Heel de tijd hebben we zitten gibberen en lachen met de kleur die na de poetsbeurt in volle hevigheid tevoorschijn kwamen.

Na de poetstbeurt kwamen we tot de vaststelling dat we ook nog speciale brandstof nodig hadden om in die pottekes te doen, dus hup naar de Brico ..

Alles bij elkaar zijn we toch de hele namiddag bezig geweest om deze kaasfondue tot een goed einde te brengen, het moet gezegd het was een zeer gezellig onderonsje, we hebben nog veel gelachen met al de verhalen die Hugo wist te vertellen die verbonden waren aan deze potten.

Het was heel lekker en het voordeel is nu dat we dit kunnen herhalen wanneer we maar willen daar we nu alles - eindelijk -bij de hand hebben.


zondag 15 juni 2008

Sissi


Sissi kwam logeren dit week-end, E I N D E L I J K !!

Axel keek er al een heel trimester naar uit, maar het kwam er maar niet van, elke vrijdag weer dat een sip gezichtje... 't leven van een 9-jarige verloopt niet altijd over rozen.

Sissi is de klasknuffel van 3B en deze 'mag' van meester gaan logeren bij het kindje die de meeste bonuspunten heeft verdiend tijdens de voorbije schoolweek.

Het systeem werkt zo: je kan deze bonuspunten verdienen met goed gedrag, beleefd, goed op tijd enz,enz... allemaal geen probleem voor Axel, maar deze punten kunnen ook afgenomen worden bij verkeerd gedrag en daar zit nu juist het probleem.

Axel vertoont geen slecht gedrag hoor - zeker niet - maar hij is wel de perfecte combinatie van een sloddervos, vergeetkous en een verstrooide professor, tja .. en dan wordt het natuurlijk héél moeilijk om die zuur verdiende bonuspuntjes te behouden.

Elke maandag begint ons ventje weer vol goede moed: deze vrijdag moet en zal Sissi mee naar huis komen. Met mama's hulp zetten we weer eens de schooltas helemaal in orde, kijken we de pennenzak na, proberen we de verkreukte blaadjes terug iets gladder te krijgen en plakken we de gescheurde taken terug aan elkaar.

Maar op een maandag lijkt vrijdag toch nog zo ver en dus heeft hij veel meer interesse in spelen dan in leren, op dinsdag begint hij zich opnieuw zorgen te maken en probeert hij zich te herpakken, op woensdag ziet hij het weer helemaal zitten (een half dagje school, begrijp je?), op donderdag is hij de moed weer helemaal verloren en begint hij stillaan te panikeren dat het hem niet gaat lukken, en vrijdag tja .... na het weekend beginnen we weer van voorafaan, tot deze vrijdag:

Sissi kwam - eindelijk - logeren.

Samen met Sissi komt ook het dagboek mee daar moet hij dan alle avonturen in noteren die hij dit week-end met Sissi heeft beleeft, en dat zijn er heel wat want Sissi hangt voordurend rond zijn nek en deelt mee in alles wat hij doet.

Hij was superblij en ik was supertrots dat het hem eindelijk is gelukt met 11 bonuspunten!

woensdag 11 juni 2008

Kapper

Voor:

na:

zondag 8 juni 2008

Thuisdag




Ze heeft het toch weer gedaan gekregen - ons molleke - ze heeft hare papa zover gekregen dat hij met haar naar Bellewaerde (Ieper) is gegaan voor de Thuisdag van EEN.

Bo kijkt zelden TV, computer gebruikt ze enkel voor knutselideetjes of voor informatie op te zoeken, voor leuke tekstjes en niet voor spelletjes en chatten zoals de jongens .. maar ... waarvoor ze thuisblijft is 'Thuis'.

Ze is een hevige fan van deze soap geworden en elk jaar organiseren ze in een of ander pretpark een dagje voor alle fans. Hier zijn dan al de acteurs van deze serie aanwezig voor handtekeningen en dergerlijke uit te delen.

Ze kent me ... en weet dat ik noch van pretparken hou noch van drukte, dus bleef er nog maar 1 optie - alle haar vrouwelijke charmes gebruiken en de registers opentrekken om papa zover te krijgen dat hij mee zou gaan.

En natuurlijk, of wat hadden jullie verwacht?! ze zijn met zijn tweetjes op stap gegaan en ze vonden het allebei SUPER ;-)

vrijdag 6 juni 2008

Examen-stress

Ja.. stillaan voelbaar, al die examenstress.
Wie moet wat nog studeren en voor wanneer ...

Arno die zijn vraagstukken nog een keer wil herbekijken, gelukkig voor hem kan Hugo hem hierin helpen want dat is niets voor mij, geef mij maar taal, geschiedenis, aardrijkskunde, enz,enz..maar geen aub wiskunde!

Bo die persee al haar franse woorden die ze tijdens dit schooljaar heeft geleerd opnieuw wil nakijken - lees: correct uitspreken, correct schrijven en vloeiend kunnen lezen, met minder neemt ze geen genoegen.

Axel, die eigenlijk allemaal niet goed begrijpt waar die twee in hemelsnaam zo'n drukte over maken. De meester heeft gezegd dat er eerst herlalingstoetsen komen en dan zie je toch onmiddellijk wat je niet goed kent en dan hoef je toch alleen maar dat stukje te studeren, toch??

Er staan ons hier 2 weken 'tippen lopen' te wachten.

zondag 1 juni 2008

De sterren van de dag




Vandaag was onze eerste clubwedstrijd in de hondenschool: Kravaalbos in Lennik - Bo en Gorki hadden zich ingeschreven en wilden heel graag hun opgedane kennis in de puppyklas eens oefenen in de praktijk.
Er werd ons meermaals op het hart gedrukt om vooral vertrouwen te hebben in het kunnen van je hond en niet zenuwachtig te worden (dit zou je automatisch overbrengen op je hond).
Steeds positief blijven ook al verloopt alles niet naar wenst zou ook heel goed helpen.
Ze hadden een weekje extra veel aandacht aan elkaar besteed en blaakten van zelfvertrouwen, dus absoluut de juiste houding om aan een wedstrijd te beginnen.
Volgende oefeningen moesten uitgevoerd worden + commentaar van de jury

  • aan de leiband volgen: goed, je blijft rustig ook al springt je hondje. Snoepje goed gebruikt
  • gaan zitten op bevel: heel goed beloond en snoepje heel goed gebruikt
  • zich op de tafel laten zetten: goed op tafel gezet! Hondje goed kalm gemaakt, algemeen: heel erg goed!
  • door de tunnel lopen: SUPER, goede beloning. Goed verwittigd dat je hond 'zottekes' deed
  • apporteren: loop naar achter als hij bij je komt. Je blijft enthousiast

Algemene houding van de hond (Gorki dus) en geleider (Bo dus): je maakt je hevige hondje rustiger, PRIMA, 10/10 (of zelfs 11!)

Al hun inspanningen werden beloond, ze behaalden een schitterend resultaat : 97/100