dinsdag 15 juli 2008

Oostenrijk: dag 4

YES!! Hij heeft het begrepen: Gorki heeft ons laten slapen tot 7u45’ te gek!

Weer prachtig weer vandaag en we besluiten de 'Mârchenwanderermeile' te doen… wat we daarvan moesten verwachten wisten we niet echt maar wie niet waagt niet wint.

Het bleek een mooie sprookjeswandeling te zijn midden in een dorp/bos. Alles was op kindermaat: kabouters, draken, heksen, wigwams, noem maar op en het was aanwezig.


Een 175m lange hangbrug (meer dan 100m over de grond) was het hoogte- en knelpunt van deze wandeling, hoogtepunt voor Arno, Bo en Hugo; knelpunt voor Axel en ik.


Arno en Bo hebben bovendien ook nog een heksenrit gedaan: zeer snelle 'ritje' naast de hangbrug… zij vonden dit een leuke ervaring ... ik was gwoon blij dat ik de brug over was.



De wandeling zelf zat heel goed in elkaar, ze hadden na elke bocht wel een andere 'activiteit' dan wandelen voor de kinderen voorzien zodat ze met plezier verder gingen en uitkeken wat de volgende opdracht wel kon zijn.
Zo was er een heuse draak:


Een échte heks: we moesten kaarten trekken met raadsels erop en deze dan eerst oplossen voor we verder konden.


een levensgroot memoryspel:


Een kegelspel:


Ze wisten weer geen blijf met hun inspiratie en creativiteit ;-)


Tijdens de wandeling hebben we ook even een pauze genomen aan een “ponyranch”, waar een “echte valse” koei stond. Gorki kon maar niet begrijpen dat deze koeien geen kik gaven terwijl hij daar nochtans zijn best stond te doen om indruk te maken met zijn gebalf … voor ons was't gieren, en daar begreep hij dan wéér niets van.



Nadien zijn de jongens dan nog een bezoekje gaan brengen aan het 'Porche'-museum. Bo, Gorki en ik verkozen een wandeling langs het water.

Het rondje 'Porche' was sneller gedaan dan voorzien, gelukkig was er verderop een kleine tentoonstelling van plaatselijke kunstenaars ... viel heel goed in de smaak.


De dag is zoals steeds geëindigd aan het zwembad en de sauna.. Zaaalig. Na het lekkere eten hebben onze jongens nog gebiljart en gekickerd terwijl wij 2 nog maar eens gingen wandelen met Gorki.

Geen opmerkingen: