zaterdag 17 mei 2008

Hotel


Blijkbaar plannen wij onze vakanties volgens een bepaald stramien waar we tot vorig jaar zelf geen besef van hadden.
Het ene jaar trekken we naar het zuiden en logeren we op een camping of in een vakantiehuisje, het volgende jaar trekken we de bergen in en logeren we in een hotel.
Dit jaar gaan we naar Oostenrijk dus je raad het al vorig jaar waren we in een vakantiehuisje in Frankrijk.
De kinderen vonden het een beetje spijtig voor ons dat we niet konden profiteren van de luxe van een hotel - je weet wel: ontbijt staat klaar, bedden worden gemaakt ... niet denken aan boodschappen of aan een of ander dagelijkse beslommering. Enkel denken aan wandelen, zwemmen, lekker niets doen.
Ze vonden dat we wel op zijn minst 1 week-end hotel verdienden per jaar en besloten dit thuis voor ons te organiseren.
Weken voorbereiding zijn hier vooraf gegaan!
Samen organiseren, vergaderen, taken verdelen.
En het was geslaagd, aan alles werd gedacht:

De naam van het hotel werd: Hawai Resort
... en een resort werd het! al onze meubels werden vakkundig verhuisd, een zwembad kwam in de plaats. De tuinplanten werden - om de exotische sfeer te benadrukken - binnen geplaatst. Om de romantische sfeer in huis te halen werden er papieren hartjes op ons bed gestrooid.

Het bureau werd omgebouwd tot de 'receptie' waar we ons moesten registreren en GSM's afgegeven :-( Het salon werd omgetoverd tot een recreatieruimte. Menu's werden ontworpen en opgesteld. De keuken werd voor ons verboden terrein. Er werd eveneens een activiteitenprogramma gemaakt met vermelding van de plaatselijk toeristische bezienwaardigheden, de shoppingcentra in de buurt, de wellness mogelijkheden (zelfs massage werd er voorzien).

Ik moet toegeven dat we de eerste paar minuutjes beiden in lichte shock waren maar ze stonden daar alle 3 zo te glunderen dat we niet het hart hadden dit te laten merken. We besloten om er voor 100% van te genieten.

Ons ontbijt werd geserveerd zoals een resort betaamt, gekookte eitjes, vers sinaasappelsap en verse broodjes, ze hadden het zo druk om voor ons te zorgen dat ze zichzelf vergaten.

Na het ontbijt werden we attent gemaakt op alle recreatiemogelijkheden in de buurt. We besloten te gaan shoppen.

Ondertussen werd er voor een koud buffet gezorgd, tomaat garnaal, perzik met tonijn, hespenrolletjes, zalm ...

Na de afrekening - tja, voor wat hoort wat en geen enkel hotel is gratis ;-) - hebben we samen terug alles op z'n plaats gezet. Het zwembad binnen zorgde wel voor enkel problemen ... waar moesten we terug met al dat water naartoe? We hebben dan maar van de gelegenheid gebruikt gemaakt onze vloer een te schrobben met héél véél water ;-)

's Avonds lagen de kinderen uitgeteld in de zetel en lieten ons weten dat we hierop niet elk jaar moesten rekenen. Arno - die zichzelf had aangesteld als manager - liet ons weten dat tot hiervoor eigenlijk nooit werkelijk had beseft hoeveel werk een huishouden runnen eigenlijk was en dat hij toch wel heel veel respect had gekregen voor al wat wij voor hun doen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Aloha! Wat een creatieve kinderen! Kan me de shock wel voorstellen ;-) maar jullie hebben er vast van genoten!!

En goed dat ze eens beseffen wat een werk er allemaal inkruipt!

Groetjes,